Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Boiler-expert.nl Advies over alle soorten boilers & waterverwarmers
Vergelijk 100+ erkende installateurs online!
header image
Boiler-expert.nl

Keukenboiler

Een keukenboiler verhelpt lange wachttijden op warm water en zorgt bijgevolg voor minder waterverspilling.  Ze worden strategisch geplaatst onder de spoelbak en voorzien je meteen van 5 à 10 liter warm water. Welke soorten keukenboilers er bestaan en informatie over hun werking vind je terug in dit artikel.

 

 

keukenboiler Wanneer een keukenboiler plaatsen?

Wanneer de afstand tussen je spoelbak en verwarmingstoestel groter is dan 10 meter voorzie je best een aparte keukenboiler of close-in boiler. Vooraleer je warm water krijgt in de keuken moet het koude water uit de leidingen namelijk eerst verwijderd worden. Bij grote afstanden verlies je zo al snel enkele  liters water. Tenzij je bereidt bent het koude water op te vangen om nadien te hergebruiken kies je dus best voor een keukenboiler. Om de keukenboiler niet continu te laten werken kan je hem ook aansluiten op een timer. Zo zal hij enkel op bepaalde momenten van de dag warm water leveren. De kans dat je ’s nachts warm water nodig hebt in de keuken is tenslotte erg klein.

 

 

Tips voor een zuinige keukenboiler

Bij het kopen van een keukenboiler denkt men meteen aan het hogere energieverbruik en extra anschafkosten. Door een slimme warmwaterinstallatie te kopen kan je echter heel wat geld uitsparen:

Als je op vaste tijden van de dag gebruik maakt van warm water monteer je best een timer of schakelklok.

Standaard worden de meeste boilers op 80 graden Celsius ingesteld. 60 graden is voldoende en je bespaart er energie mee. Voor risico op Legionella te voorkomen, ga je best niet lager dan 60 graden.

Meestal heb je voor elektrische keukenboilers een aparte elektrische groep nodig, dit komt door het hoge vermogen. Een aparte groep is overbodig, doordat Hot-fill keukenboilers een zeer laag vermogen hebben.

Als je maar een paar keer per dag warm water gebruikt, dan is de keukenboiler niet echt de moeite waard. Een keukenboiler houdt het water op een constante temperatuur,dit is niet echt voordelig als je maar af en toe beetje gebruik maakt van warm water.

 

 

Prijs keukenboiler

Hoewel je energie bespaart met een keukenboiler, bespaar je geen kosten. Dat komt omdat de keukenboiler water met elektriciteit verwarmt, niet via de gasketel. De gemiddelde prijs van een keukenboiler schommelt tussen de 100 en 200 euro. Let bij het kopen niet enkel op de prijs, maar ook op de mogelijkheden en het verbruik. Zo kan je op lange termijn heel wat geld uitsparen. Voor een vrijblijvende prijs op maat voor een keukenboiler verwijzen we u graag door naar onze online offertepagina. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Labels en keurmerken

CE is een verplicht keurmerk: het wil zeggen dat de keukenboiler voldoet op gebied van gezondheid, veiligheid en milieu, aan de wettelijke minimumeisen. In Belgische winkels is het onmogelijk een keukenboiler te vinden die niet goedgekeurd is. Wanneer je via internet een keukenboiler koopt is het belangrijk te letten op deze keurmerken.

 

 

Offertes voor sanitairwerken/boiler ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen