Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Hotfill boiler: uitvoeringen & prijzen

Heb je een combiketel en verbruik je veel warm water in je keuken? Dan is een hotfill boiler een slimme en rendabele investering. Zo heb je altijd en onbeperkt warm water om zelf de vaat te doen, je handen te wassen, … In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen, prijzen, … van zo’n elektrische keukenboiler!

Ga snel naar:
Voor- en nadelen
Mogelijke uitvoeringen
Prijs hotfill boiler
Zelf aansluiten of niet?
Enkele veelgestelde vragen
Vraag nu je offertes aan

 

 

Wat is een hotfill boiler?

De naam zegt het eigenlijk al: een hot fill boiler is een elektrische keukenboiler die wordt gevuld met warm water. Je sluit zo’n toestel namelijk rechtstreeks aan op de warmwaterleiding in je keuken. In andere woorden: dit type keukenboiler verwarmt geen koud water, maar houdt warm water op temperatuur. Daardoor heeft zo’n boiler een lager vermogen en verbruikt die ook minder energie.

Wil je graag een hotfill boiler aansluiten in je keuken? Laat je dan eerst adviseren over de mogelijkheden door een vakspecialist in je buurt. Die bekijkt jouw situatie en doet dan een voorstel op maat. Ontvang gratis advies over hotfill boilers!

hotfill boiler

 

Voor- en nadelen van een hotfill boiler

Heb je een groot gezin en verbruik je veel én regelmatig warm water in je keuken? Dan is een hotfill boiler het juiste toestel voor jou. We zetten kort de plus- en minpunten van zo’n keukenboiler op een rijtje:

 

 • Altijd en onbeperkt warm water in de keuken: het warme water van je combiketel stroomt rechtstreeks naar je boiler, waar het op een constante temperatuur wordt gehouden. Kortom, als je de kraan opendraait, heb je direct warm water. En is het water in je boiler op? Dan krijg je warm water via je cv-ketel. Je komt dus nooit zonder warm water in je keuken te zitten.
 • Besparing op je energie- en waterkosten: een hotfill keukenboiler warmt geen koud water op, maar houdt enkel warm water op temperatuur. Daardoor verbruikt zo’n toestel natuurlijk minder elektriciteit. Ook je waterkosten zullen lager zijn. Je hoeft namelijk nooit meer wachten tot het koude water uit je keukenkraan eindelijk warm wordt. Zeker bij een lange leiding van je ketel naar je kraan kan dat zonder boiler tot wel 30 seconden duren.
 • Vele mogelijke uitvoeringen: er zijn vele boilers met een hotfill-aansluiting op de markt. Je kan dus kiezen uit meerdere merken, modellen, afmetingen, … Zo vind je zeker een elektrische keukenboiler die past bij jouw situatie en budget.
 • Geen extra stroomgroep nodig: meestal heeft een hot fill boiler maar een vermogen van zo’n 400 watt. Dat is meer dan voldoende, omdat dit toestel geen koud water hoeft op te warmen. Door dit beperkte vermogen is er ook geen extra stroomgroep in je elektriciteitskast nodig. Dat is bij keukenboilers met een aansluiting op koud water wél het geval.

 

 • Iets duurder: elektrische boilers die je aansluit op je warmwaterleiding kosten gemiddeld iets meer dan boilers voor je koudwaterleiding. Daar staat wel tegenover dat je met een hotfill boiler ook iets meer bespaart op je energiekosten. Daardoor verdien je die kosten op termijn zeker terug.
 • Minder interessant voor kleine huishoudens: verbruik je niet zoveel warm water in je keuken? Of gaat het telkens om kleine beetjes warm water? Dan is een boiler met hotfill minder interessant voor jou. Je cv-ketel krijgt dan namelijk minder de kans om warm water aan je boiler te leveren, waardoor het rendement lager ligt.
 • Combiketel nodig: om dit type keukenboiler te kunnen gebruiken, moet je natuurlijk wel een warmwateraansluiting in je keuken hebben die verbonden is met een combiketel. Anders is zo’n toestel geen optie.

 

Mogelijke uitvoeringen van hot fill boilers

Wil je graag een hotfill keukenboiler kopen? Dan heb je de keuze uit verschillende toestellen. Zo vind je vast en zeker een close-in boiler die bij je past. Maar welke opties zijn er dan? Een beknopt overzicht:

 

 • Volume: in de meeste gevallen gaat het om een hotfill boiler van 10 liter. Zo’n reservoir is in de meeste gevallen voldoende. Ook een hotfill boiler van 5 liter is mogelijk. En heb je meer warm water nodig in je keuken? Dan bestaan er ook modellen met een reservoir van wel 50 liter.
 • Model: afhankelijk van de hoeveelheid ruimte in je keukenkast onder de gootsteen kan je voor meerdere modellen kiezen. Heb je genoeg ruimte? Dan is een staand model bv. zeker mogelijk. Is de ruimte onder je gootsteen beperkt? Dan ga je beter voor een compacte hotfill plintboiler. Zo’n liggend model is kleiner dan de gemiddelde keukenboiler.
 • Vermogen: de meeste hotfill keukenboilers hebben een beperkte wattage. Meer vermogen is ook niet nodig omdat ze geen koud water opwarmen, maar juist warm water op temperatuur houden. Je kan kiezen voor een hottfill boiler van 400 watt of van 500 watt.
 • Merk: verschillende bekende fabrikanten produceren dit soort keukenboilers. Je kan bv. kiezen voor een Itho Daalderop hotfill of een Inventum hotfill. Andere grote producenten zijn Plieger en Quooker.

 

Een keukenboiler op maat? Laat je adviseren door een expert!

Wil je op korte termijn een close-in boiler kopen? Dan vind je een uitgebreid aanbod in onze webshop. Let er wel op dat je een toestel kiest met de juiste aansluiting, afmetingen, … Wil je 100% zeker zijn van de juiste en meest energiezuinige installatie? Dan kan je ook nog een vakspecialist inschakelen.

Op zoek naar een expert in je buurt? We brengen je vrijblijvend en snel in contact met meerdere specialisten via onze offerteservice!

 

Prijs hotfill boiler

De prijzen voor een hotfill boiler variëren afhankelijk van het volume, het vermogen, het merk, … Voor een kwalitatief toestel mag je rekenen op een startprijs vanaf 250 à 300 euro (incl. btw, excl.  plaatsing). Laat je je keukenboiler installeren door een professionele vakspecialist? Dan komt daar nog arbeidskosten bij. Ga hiervoor uit van zo’n 75 à 100 euro.

Een hotfill boiler laten plaatsen door een professional? Vraag dan zeker voorstellen aan bij installateurs in je buurt. Zo vergelijk je snel prijzen, voorgestelde toestellen, uitvoertermijnen, … Start je aanvraag hier!

 

hot fill boiler

 

Zelf je hotfill boiler aansluiten of niet?

In principe kan je online of in een speciaalzaak een hotfill keukenboiler kopen en deze zelf aansluiten. Heb je echter geen ervaring en wil je fouten vermijden? Of wil je zeker zijn dat je het juiste toestel koopt? Dan kan je natuurlijk ook een professionele installateur inschakelen. Zo ben je 100% zeker van…

 

 • Advies op maat: kies jij het beste voor een cold fill of een hot fill boiler? Welk volume moet jouw toestel hebben? Welk modellen hebben genoeg ruimte onder je gootsteen? Een installateur bekijkt eerst jouw situatie en waterverbruik, en doet daarna een passend voorstel.
 • Juiste toestel voor jouw situatie: het zijn vooral je warmwaterbehoefte en je verbruikspatroon die bepalen welk type toestel het beste voor je is. Als je zelf een boiler koopt, is er een kans dat je niet het meest rendabele apparaat kiest. Dat is sowieso niet het geval als je een professional inschakelt.
 • Correcte en snelle plaatsing: een hotfill boiler aansluiten op warm water is niet de meest complexe klus, maar het helpt om wat ervaring te hebben met loodgieterswerken. Wil je zeker zijn van een correcte en snelle installatie? Dan is het beter om samen te werken met een expert.
 • Garantieregeling: je krijgt natuurlijk garantie op je boiler met hotfill, maar ook op de plaatsing van het toestel. Zo draai je nooit op voor extra kosten als er tijdens de plaatsing iets misgaat.
 • Toestel van topkwaliteit: ervaren installateurs werken alleen met hoogwaardige merken. Denk bv. aan een Plieger boiler van 400 watt, maar ook aan boilers van Itho Daalderop of Inventum. Met zulke toestellen ben je zeker van een energiezuinige werking en een lange levensduur.

BELANGRIJK: via onze offerteservice kom je snel in contact met meerdere installateurs. Zo kan je hun aanbod, prijzen, … naast elkaar leggen en het beste voorstel kiezen. Vergelijk nu gratis meerdere offertes!

 

FAQ over hotfill boilers

Raak je het overzicht kwijt door het grote aanbod aan keukenboilers? Vraag dan gewoon gratis advies aan een ervaren installateur in je buurt. Zo weet je meteen welk type toestel het beste zou zijn. Ook hieronder vind je het antwoord op enkele veelgestelde vragen!

  • Kan ik ook een hotfill boiler aansluiten op koud water?
  Dat kan, maar het komt in de praktijk weinig voor. Het is bv. een optie als je geen combiketel hebt of geen warmwaterleiding in je keukenkast. Hou er wel rekening mee dat een hotfill boiler je koude water veel trager zal opwarmen vanwege het lagere vermogen. Een boiler van 400 watt heeft namelijk tot een uur tijd nodig om koud water tot de gevraagde temperatuur op te warmen.


 • Kies ik voor een hot fill of een cold fill boiler?
  Dat hangt vooral van je warmwaterbehoefte af. Heb je vaak grote hoeveelheden warm water nodig in je keuken? Dan is een hotfill boiler de beste keuze. Verbruik je weinig warm water? Dan is een cold fill boiler beter. Bespreek het zeker met een installateur in je buurt.


 • Hoe ga ik energiezuinig om met een hot fill boiler?
  Zo’n toestel is al energiebesparend vanwege het lagere vermogen en de aansluiting op je warmwaterleiding. Toch kan je nog meer doen. Denk bv. aan isolatie voor de boiler, om warmteverlies zoveel mogelijk te vermijden. Daarnaast kan je ook de watertemperatuur verlagen van bv. 80 graden naar 60 graden. Let er wel op dat de temperatuur niet té laag wordt, want anders loop je het risico op legionella-bacteriën.


 • Waar plaats ik een elektrische boiler?
  Een elektrische boiler met hotfill is meestal een close-in boiler. Dat betekent dat het toestel zich onder je keukenkraan bevindt. Een close-up boiler plaats je dan weer boven die kraan. Kortom, de beste plek voor een hotfill boiler is meestal in de keukenkast, net onder je gootsteen.

 

 

Offertes voor boiler / sanitairwerken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakspecialisten