Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Boiler onder aanrecht

Is de afstand tussen je boiler en je keuken groter dan 10 meter? Dan warmt je water ongetwijfeld traag op. Daardoor verspil je veel energie. Dat energieverlies kan je oplossen met een compacte keukenboiler. In dit artikel bespreken we enkele boilers die je onder je aanrecht kan plaatsen. Ontdek de verschillende toepassingen, prijzen & aandachtspunten verderop!

Ga snel naar:
Welke types boilers onder aanrecht?
Boiler onder aanrecht: richtprijzen
Belangrijke aandachtspunten
Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

 

 

Wanneer kiezen voor een boiler onder het aanrecht?

Heb je geen ruimte boven je gootsteen? Plaats dan een elektrische boiler onder je aanrecht. Zo heb je altijd meteen warm water ter beschikking zonder afhankelijk te zijn van je hoofdboiler. Wist je dat je zo tot wel 1.000 liter water en 175 euro per jaar bespaart? Klinkt dit aantrekkelijk? Bekijk dan de opties. In dit artikel bespreken we er 3: een close-in boiler, een plintboiler en een kokendwaterkraan.

Op zoek naar een compacte elektrische boiler? Schakel dan een professional in. Die plaatst niet alleen je boiler zoals het hoort, maar helpt je ook bij het bepalen van de meest geschikte installatie voor jouw huishouden. Kom gratis in contact met een ervaren vakspecialist.

boiler onder aanrecht

 

Boiler onder aanrecht: 3 opties

In principe zijn er 3 soorten compacte boilers die je makkelijk onder je gootsteen kan installeren. We bespreken de mogelijkheden en hun kenmerken hieronder.

 

OPTIE 1: close-in boiler

Keukenboilers heb je in een close-up en een close-in variant. Het verschil tussen beide soorten ligt vooral in de plaats van de installatie. Waar een close-up boiler boven je gootsteen hangt, is een close-in boiler ideaal om in het keukenkastje onder je aanrecht te verbergen.

Deze kleine elektrische boilers hebben een inhoud van 5 à 15 liter (soms 20 of 30) en zijn dichtbij de kraan geïnstalleerd. Zo heb je binnen korte tijd warm water. Een verwarmingselement van zo’n 2.200 Watt warmt het koude water op.

Prijs: vanaf € 100 (incl. btw & excl. plaatsing)

 

OPTIE 2: plintboiler

Heb je alle beschikbare ruimte onder je aanrecht broodnodig? Ga dan voor een plintboiler, een kleinere variant dan de close-in boiler. Zijn langwerpige en compacte uitvoering maakt het een ideale oplossing om achter de onderplint van de keuken te plaatsen.

Door zijn kleine formaat is de capaciteit van een plintboiler nooit hoger dan 10 liter. Ze zijn een goede keuze wanneer er altijd iemand thuis is die vaak warm water nodig heeft in de keuken.

Prijs: vanaf € 250 (incl. btw, excl. plaatsing).

 

OPTIE 3: kokendwaterkraan met boiler

Wil je zoveel mogelijk comfort? Dan is deze 3-in-1 oplossing iets voor jou. Hierdoor hoef je niet langer te wachten tot het water voor je pasta, thee, … kookt, maar stroomt er rechtstreeks heet water uit de kraan. Ze zijn beschikbaar in verschillende designs en uitvoeringen. Zo kunnen bepaalde modellen je zelfs van (licht)bruisend water voorzien.

Voor het plaatsen van een warmwaterkraan heb je een koud water én een warm water toevoer nodig. Deze is dan aangesloten op de boiler van max. 3 à 7 liter zodat het waterpeil van de boiler meteen weer aangevuld wordt als het water uit de kraan stroomt.

Prijs: vanaf € 900 (incl. btw, excl. plaatsing).

 

Welk type compacte boiler kies ik?

Kies ik nu voor een Itho Daalderop plintboiler, of is een volwaardige close-in boiler een betere keuze? De antwoorden op deze vragen zijn sterk afhankelijk van je woonsituatie:

 • Duurt het bij jou langer dan normaal om warm water te hebben in je keuken (+ 30 sec.)?
 • Bevindt je cv-boiler zich verder dan 10 meter van jouw keuken?

Heb je op beide vragen ‘ja’ geantwoord? Dan is een boiler onder je aanrecht een goede keuze. Op zoek naar een professionele mening? Neem dan gratis contact op met een expert in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

 

Boiler onder aanrecht: richtprijzen

De prijzen voor een boiler onder je gootsteen zijn afhankelijk van het type boiler, de capaciteit en het merk. Wil je altijd zeker zijn van warm water in je keuken? Ga dan uit van de volgende richtprijzen:

Type boilerPrijs (incl. btw, excl. plaatsing)
Close-in boilerGem. € 100 à 200
PlintboilerGem. € 250 à 300
Kokendwaterkraan + boilerGem. € 900 à 2.500

LET OP: dit zijn alleen richtprijzen. Hier komen dus ook nog de arbeidskosten van een vakspecialist bij. Wil je graag een offerte op maat? Neem dan contact op met een professionele installateur. Vul het aanvraagformulier in en wij brengen je in contact met 2 à 3 professionals!

 

boiler onder gootsteen

 

Boiler onder aanrecht: aandachtspunten bij plaatsing & keuze

Heb je een compacte boiler nodig voor onder je gootsteen? Houd dan zeker rekening met onderstaande factoren:

 • Capaciteit: 5 liter, 7 liter, 10 of zelfs 15 liter? Welk boilervolume is nodig om volop van warm water gebruik te maken? Dat bereken je op basis van de grootte van je huishouden en hoe vaak je warm water nodig hebt.
 • Montage: in dit artikel hebben we het vooral over boilers die je onder je gootsteen plaatst. Heb je toch te weinig plaats onder je aanrecht? Dan kan je een close-up boiler nemen die je eenvoudig in je bovenste keukenkast plaatst. Let wel op, dit heeft invloed op de aansluitingen.
 • Energielabel: net zoals al jouw andere keukenapparatuur heeft een keukenboiler ook een energielabel. Kies altijd voor een A (++)- of B-label om een energiezuinige installatie in huis te halen. Vaak gaat een groen label gepaard met een betere isolatiegraad van de boiler.
 • Aansluiting: in principe kan je een boiler op 2 manieren aansluiten: onder hoge druk of drukloos. Beide soorten hebben implicaties met betrekking tot de installatie van de boiler. Bij een boiler onder lage druk drupt er nog steeds wat water uit de kraan nadat je warm water hebt getapt.
 • Merk: verschillende merken richten zich op de productie van compacte boilers. Vooral Itho Daalderop en Tesy zijn de bekende producenten. Bij kokendwaterkranen komen merken als Hornbach, Aqualex en Quooker je ongetwijfeld bekend voor.
 • Aansluitwaarde boiler: het elektrische vermogen van bepaalde boilers (2.200 Watt) vergt een aparte aansluiting op een stroomgroep. Deze mag je dus niet op hetzelfde circuit aansluiten zoals de vaatwas. Zo voorkom je een overbelasting van de stroomgroep in kwestie.
 • Locatie: hoe dichter je boiler zich bij je kraan bevindt, hoe sneller je warm water hebt. Daarnaast zet je een boiler het beste in een vorstvrije ruimte. Zo voorkom je technische problemen tijdens de koude wintermaanden. Zorg er ook voor dat er genoeg ruimte is rond de boiler. Zo is het onderhoud makkelijker.

 

Een boiler onder de gootsteen aansluiten? Vertrouw op een expert!

Een ervaren installateur is op de hoogte van alle bovenstaande aandachtspunten. Wil je zeker zijn van een goedwerkende boiler op maat van jouw warmwatervraag? Kies dan voor een vakspecialist. Wist je dat je flink kan besparen wanneer je verschillende offertes met elkaar vergelijkt? Zo krijg je beter zicht op de prijzen, adviezen, voorgestelde merken, uitvoertermijnen,… en maak je altijd de beste keuze!

Vrijblijvend professionals vergelijken? Ontvang gratis offertes via het onderstaande aanvraagformulier:

 

 

Offertes voor boiler / sanitairwerken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakspecialisten