Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Horizontale boiler

Wanneer je onvoldoende hoogte hebt om een boiler met voldoende inhoud te plaatsen, kan je er ook voor opteren een horizontaal model aan te schaffen. Dit type wordt vaak toegepast op zolders wanneer de badkamer zich op de bovenverdieping bevindt. Maar wat moet je nu weten over het plaatsen van een horizontale boiler?

 

Boiler horizontaal plaatsen

Wanneer je een elektrische boiler horizontaal wenst te plaatsen moet je een hiervoor ontworpen model kopen. Aangezien boilers werken op waterdruk zullen de aansluitkranen hier anders gepositioneerd moeten worden dan bij een verticaal model. Om de boiler te bevestigen volstaat het de bijhorende poten vast te draaien op de grond.

 

Nadelen horizontale boiler

Hoewel een horizontaal geplaatste boiler compleet hetzelfde werkt als een verticaal model is er toch een kleine nuance tussen beiden. Aangezien het water op een breder oppervlak verdeeld wordt zal de thermische gelaagdheid anders verdeeld zijn. Zo zal het warmste water steeds bovenaan terug te vinden zijn en het koudste onderaan. Tussenin bevindt zich de overgang tussen warm naar koud. Door de grotere verdeling bij een horizontale boiler zal het water dus iets minder warm zijn dan bij een vergelijkbaar model in verticale stand. Dit is echter verwaarloosbaar wanneer je kiest voor een boiler met voldoende volume. Door de ruimte rondom de boiler goed te isoleren kan je bovendien ook heel wat extra geld uitsparen.

 

Zoals je dus zal opmerken is een plat geplaatste boiler perfect toe te passen in jouw woning. Je kan hem inwerken in kasten, plaatsen op de zolder of zelfs gewoon aan het plafond hangen. Met de correcte onderhoudsbeurten zal je jarenlang kunnen genieten van warm water zonder zorgen.

 

Prijs horizontale boilers
Ook qua prijs is er tussen een rechtopstaand of neerliggend model geen groot onderscheid. Binnen hetzelfde volume en type betaal je maximaal 10% meer voor een horizontaal geplaatste boiler.

 

 

Offertes voor boiler / sanitairwerken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten