Prijs zonneboiler

Met een zonneboiler bespaar je al snel 50% op de verwarmingskosten van warm water. Dat het een investering is die loont staat vast maar hoeveel kost een zonneboiler nu? Een overzicht van prijzen naargelang het verbruik en het aantal personen vind je terug in dit artikel.

Benieuwd naar een prijs op maat? Vraag hier vrijblijvend offertes voor zonneboilers.

 

prijs zonneboilerFactoren die de kostprijs bepalen

De kostprijs van een zonneboiler is voornamelijk afhankelijk van de grootte van het collectoroppervlak, het type collector, het type voorraadvat en de grootte ervan. Zo is een simpel systeem, met naverwarming door een CV-ketel, goedkoper dan een combi-zonneboiler met interne brander. Hier gaat het rendement pas zichtbaar worden op langere termijn.

Verder speelt het aantal personen in het huishouden een rol. Hoe groter het huishouden, hoe groter de waterbehoefte. Gemiddeld genomen bedraagt de kostprijs van een zonneboiler ergens tussen de 3000 en 5000 euro.

 

 

Prijs zonneboiler (1-2 personen)

De prijs van een standaard zonneboiler voor 1 à 2 personen (opslagvat +/- 150 liter) bedraagt gemiddeld € 2.500 – € 3.500 (inclusief plaatsing).

 

Prijs zonneboiler (3-4 personen)

Een standaard zonneboiler die geschikt is voor een huishouden van drie tot vier personen (opslagvat +/- 250 liter) kost gemiddeld € 4.000 – € 6.000 (inclusief plaatsing).

 

Prijs zonneboiler (5-6 personen)

Voor grotere huishoudens van 5 à 6 personen kan je je voor een standaard zonneboiler (opslagvat +/- 300 liter) verwachten aan prijzen tussen € 5.000 en € 7.000 (inclusief plaatsing).

 

Benieuwd naar de kostprijs en terugverdientijd voor jouw woning? Vraag hier vrijblijvend offertes aan.

 

Zonneboilers prijzen

 

De gemiddelde terugverdientijd

De terugverdientijd van een zonneboiler is voornamelijk afhankelijk van: subsidies, de efficiëntie van het systeem en de prijs van energie. Met een efficiënt systeem, dat goed georiënteerd is en goed afgestemd op je gezinssituatie, kun je meer energie besparen waardoor de terugverdientijd korter wordt. Gemiddeld genomen moet je voor een standaard boiler in een huishouden van vier personen rekening houden met een terugverdientijd van 10 tot 15 jaar.

Soms adverteren verdelers van zonneboilers met terugverdientijden van vijf tot acht jaar maar zij gaan dan uit van energiebesparingen van € 300 per jaar. Dergelijke besparingen zijn misschien in het zuiden van Spanje mogelijk, maar niet in ons gematigde klimaat.

 

Offertes voor een zonneboiler ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zonneboiler. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen